Italiaanse tomatensoep



Ingrediënten:

50 gr boter
2 sjalotjes fijngesneden
1 worteltje fijngesneden
100 gr rauwe ham in reepjes
1 el tomatenpuree
1 takje rozemarijn
800 gr pomodori tomaten ontveld en in 4en
� l runderbouillon
2 el balsamico azijn
zout en peper

25 gr verse basilicum
3 teentjes knoflook fijngesnipperd
30 gr pijnboompitten
30 gr fijngeraspte parezaanse kaas
1 dl olijfolie
Bereidingswijze:

Verhit in een pan met boter de sjalotten en de wortel,
3 minuten zachtjes bakken. Voeg de ham toe en bak die
nog eens 7 minuten mee. Voeg de tomatenpuree en de
rozemarijn toe. Tomaten toevoegen en 3 minuten meebakken.
Voeg de bouillon toe en laat de soep afgedekt 20 minuten
koken.

Balsamico azijn toevoegen en de soep op smaak brengen met
zout en peper. Soep pureren.

Basilicum met knoflook, pijnboompitten en kaas pureren.
Olie in een dun straaltje erdoor kloppen. Opsmaak brengen
met zout en peper. Soep verwarmen en over de borden verdelen.
Soep garneren met een schepje pesto.


Home